vrijdag 18 maart 2016

Haast is niet handig

Veerkracht is de vaardigheid om midden in de chaos van het dagelijks leven tóch meer dan genoeg energie te ontvangen en te bewaren. In Spreuken staat een wijze les:

De plannen van de vlijtige strekken tot louter overvloed, maar wie overijlt komt zal gebrek lijden. Spreuken 21:5

Deze tekst nodigt je uit om een consequente levensstijl te ontwikkelen: deel je leven zo in, dat er ruimte en overvloed is. Prop niet steeds meer werk in weinig tijd.

Haasten = haten De spreukenschrijver waarschuwt voor haast. Haast breekt alles af. Het woord haasten heeft dezelfde oorsprong als het woord haten. Als haasten een vast onderdeel van je leven is, laat dat zien dat je te weinig respect voor jezelf hebt.

Praktische tips: Plan je dag en week niet knettervol. Doe aan een gezonde vorm van timemanagement. Bedenk bijvoorbeeld per week welke relaties en of 'projecten' je prioriteit wilt geven. Ga voor een goede planning en discipline, voorkom een chaotische levensstijl.

Om je nog een stap verder te helpen nodig ik je graag uit om deel te nemen aan onze xpand leadership academy die op 24 maart, in Amersfoort, plaats vindt. Tijdens deze dag staat het thema: Leiderschap en Veerkracht centraal. Dit is bij uitstek de best geïnvesteerde dag in je eigen gezondheid en kracht! Meer informatie vindt je hier.


Dit artikel is ook gepubliceerd op: EO online.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten