vrijdag 4 maart 2016

Leven in overvloed

Ken je de tekst uit Johannes 10:10? Daar staat níet dat Jezus is gekomen om werk in overvloed te geven. Jezus zegt dat hij is gekomen om leven te geven in al zijn volheid.
Toch kent iedereen de neiging wel om zich (te) verantwoordelijk te voelen. Je wilt goed werk doen, mensen niet teleurstellen, aardig en dienstbaar zijn. Dit hoort tenslotte toch bij een goed christen?

Genieten
Laat je verrassen: Jezus wil ons juist vrijmaken van een dwangmatig leven. Hij leert ons om behalve lekker hard te werken, om ook regelmatig te ontspannen en genieten.

In de Bijbel zie je deze samenwerking van 'actie - ontspanning' vaker terugkomen. Gezond leidinggeven bestaat bijvoorbeeld uit heersen en dienen. Wie alleen maar heerst, wordt een crimineel. Wie alleen maar dient, wordt een lafaard.

Jij bent geroepen om op een gezonde manier bezig te zijn en op een gezonde manier te ontspannen. Maak je eigen duidelijke keuzes. Hierdoor houdt je het vol om je leven ook voor anderen in te zetten.

Praktische tip
Leer de kunst van het stoppen! Bepaal bij iedere verplichting of werkopdracht ook wanneer je hiermee stopt. Bijvoorbeeld 30 minuten achterelkaar doorwerken en dan een mini-pauze nemen van 5-10 minuten. Probeer dit meerdere keren per dag te doen.

Dit artikel kun je ook lezen op: EO online.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten