vrijdag 12 februari 2016

Meesterlijk leidinggeven

In deze tijd van innovatie en uitdagingen, wordt het tijd dat we op een nieuwe manier naar leiderschap gaan kijken. De tijd om alles en iedereen proberen te controleren door slimme systemen en management tools, is echt wel voorbij.

In het boek Reinventing Organizations beschrijft Frederic Laloux de 5 bewustzijn niveaus van een organisatie.
  1. De maffia ‘do or go’ structuur (rood) 
  2. De hiërarchische ‘positie denkende’ structuur (geel)
  3. De systematische corporate ‘korte termijn profit georiënteerde’ structuur (oranje)
  4. De postmoderne zingevende ‘lange termijn waarden georiënteerde’ structuur (groen)
  5. De coöperatieve zelfsturende ‘intrinsiek gemotiveerde structuur (turquoise)
Omdat veel organisaties nog op een rode, gele of oranje manier werken, lopen deze veel talentvolle professionals mis. De nieuwe generatie professionals en leidinggevenden neemt geen genoegen meer met minder dan een groene of turquoise organisatie vorm. 

5 competenties om moderne organisaties richting te geven

De grote vraag is dan: Wat voor soort competenties moet een leidinggevende bezitten om deze moderne organisaties richting te geven? Samen met een taskforce van internationale consultants zien wij, dat de meest noodzakelijke competenties voor CEO’s en andere leidinggevenden op het hogere niveau zijn:

1. Complexiteit meesteren
Het vermogen om een grote verscheidenheid aan perspectieven te waarderen en te integreren om het succes van de organisatie te waarborgen, te midden van een constant veranderende markt en samenleving.

2. Creativiteit orkestreren
Het vermogen om een structuur te creëren die de organisatie in staat stelt om op optimale wijze werkelijk innovatieve ideeën te genereren, valideren, versterken en te implementeren.

3. Emotioneel commitment stimuleren om verandering te realiseren
Het vermogen om alle stakeholders, binnen en buiten de organisatie, mee te nemen door zinvolle veranderprocessen.

4. Verankering in de samenlevingHet vermogen om de bedrijfsdoelen aan te sluiten op een lange termijn mandaat om social value te creëren en alle activiteiten, processen en communicatie dusdanig te sturen.

5. Next-Level-Leiderschap door ontwikkelenHet vermogen om innovatieve leiderschap modellen te implementeren en de volgende generatie leidinggevenden te identificeren, winnen, integreren, verder te ontwikkelen en te behouden.

Masterclass: Leiding geven in een VUCA world! 

Om zelf naar een volgend niveau van meesterlijk leiding geven te komen nodig ik je uit voor mijn 3 masterclasses. Deze volledige nieuwe masterclass is specifiek ontwikkeld voor directeuren, bestuurders en leidinggevenden op het hogere niveau.

Elke masterclass staat op zichzelf en kan apart worden geboekt. Het aantal deelnemers is begrensd op 25 personen zodat de leerervaring optimaal blijft.

Masterclass 1: Self Mastery (31 maart)
Masterclass 2: Team Mastery (16 juni)
Masterclass 3: Organisational Mastery (30 september)

Meer informatie en aanmelden? Mail naar info-nl@xpand.eu.


Van harte welkom!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten