dinsdag 20 december 2016

5x waarom stilte een energiebron is



Vaak wordt stilte onderschat, maar wist je dat stilte juist een grote bijdrage kan leveren aan een veerkrachtig leven? Hieronder 5 argumenten waarom:

  1. Stilte helpt je hele wezen tot rust te komen. Net zoals ons lichaam elke nacht 7 tot 8 uur slaap nodig heeft, hebben onze ziel en geest af en toe rust nodig om los te kunnen laten en nieuwe energie te krijgen.
  2. In stilte krijg je nieuwe inspiratie. Om nieuwe en positieve gedachten te ontwikkelen, moet je eerst de wirwar van indrukken en beelden tot rust laten komen, anders is er helemaal geen plek voor nieuwe inspiratie.
  3. In de stilte kun je jezelf trouw blijven. Om jezelf te kunnen accepteren en omarmen en jezelf trouw te blijven, heb je stilte nodig. Stilte en ruimte om jezelf te ontmoeten en even niets te moeten.
  4. Stilte en zwijgen zijn voorwaarden om goed te luisteren. Wie wil leren luisteren, moet het zwijgen oefenen!
  5. De stilte leert je genieten. Om schoonheid te herkennen en ervan te kunnen genieten, zul je eerst ruimte moeten maken voor deze schoonheid. Stilte in je hoofd, hart en lijf geeft je de ruimte om met volle teugen te genieten.
Stilte in je levensstijl inbouwen is een kunst, dus begin vooral met kleine stapjes:

Probeer eerst een tijd af te spreken wanneer je even stopt met werken (dus niet pas wanneer het werk klaar is..). Ga naar buiten, verlaat je werkomgeving en zoek een plek waar je ongestoord en zonder afleiding stilte kan opzoeken.

Word stil, ontmoet jezelf en ontdek het luisteren. Dit kan best confronterend en teleurstellend zijn, maar het geeft je ook zeker nieuwe inzichten. Geef niet op als het lastig wordt, en stel jezelf de vraag: Hoe leer ik om de dingen bij de ander en bij mezelf eerlijk onder ogen te zien en er vervolgens niet aan te twijfelen? Wanneer je jezelf en de ander kunt accepteren vindt je een volledige plek van rust en stilte.

Door stil te staan zie je dingen helderder, ook al brengt dit spanning met zich mee. Dit is juist bedoeld om verder te groeien en te ontwikkelen!


PS. Nog meer tips om je veerkracht te vergroten? Bestel dan ons boek Veerkracht en ontdek hoe je door een gezonder leven beter gaat presteren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten