dinsdag 21 februari 2017

Persoonlijk Meesterschap



20 jaar geleden kwam ons eerste xpand boek op de markt: Creatieve levensplanning. Ondertussen zijn er ruim 30.000 exemplaren verkocht in 5 verschillende talen en hebben we talloze reacties ontvangen van mensen die met het boek aan de slag zijn gegaan.
Nu, 20 jaar later, leven we in een nieuw millennium, een spannende en onvoorspelbare tijd, en het wordt in de komende jaren waarschijnlijk niet minder spannend. Het wordt daarom tijd om creatieve levensplanning verder te ontwikkelen naar persoonlijk meesterschap.

De veranderingen van de afgelopen 20 jaar:

  1. We gaan van work/life balance naar work/life integration. Het doel van vandaag is om zowel je werk als je privéleven gezond in te richten.
  2. We gaan van succes naar betekenis. De vraag naar je missie, je betekenis en je bijdrage in de samenleving, is veel groter geworden. Het is nu ook van belang dat je persoonlijke missie aansluit met de missie van de organisatie waarvoor je werkt.
  3. We gaan van een 2 fasen levensmodel naar een 3 fasen levensmodel. Het 2 fasen model: van 0 tot 45 is de eerste helft waarin je vooral jezelf ontwikkelt op weg naar succes. En de tweede helft ( 45 tot 80+ ) is dan de zoektocht naar meer betekenis. Het nieuwe 3 fasen model: Fase 1, 0-30, de ontdekkingsfase. Fase 2, 30-60, de bouwfase, waarin je duurzaam en betekenisvol bouwt. Fase 3, 60-90, de impact fase, waarin je op een vernieuwde manier impact brengt in de samenleving.
  4. We gaan van droom naar werkelijkheid. In de jaren 90 gingen we er van uit dat als je een duidelijke passie hebt en deze verbindt met je talenten, je vanzelf tot een succes komt. Dit blijkt niet helemaal waar te zijn. Vandaag weten we dat de drieklank: Passie-Talent-Markt onlosmakelijk met elkaar verbonden moet zijn. Dit betekent dat je naast jouw dromen ook een strategisch plan moet maken hoe je dit proactief gaat ontwikkelen
  5. We gaan van timemanagement naar 3 sleutel factoren: tijd, energie en focus. Wil je als leidinggevende en professional op een gezonde manier succes hebben en van betekenis zijn, dan heb je deze 3 factoren in voldoende mate nodig.
We dagen je daarom uit om in 2017 meer tijd, energie en focus te investeren in jouw persoonlijk meesterschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten